Spoločnosť AT Tatry – farma Spišská Belá, ktorá je súčasťou združenia dodávajúceho výrobky do Farmfoods, začala zber novej úrody. Na 20 hektároch pestujú zemiaky odrôd Soraya, Red Anna a Cardinia, ktoré sa po spracovaní priamo na farme premenia na široký sortiment výnimočných zemiakových výrobkov.
Spiš a podtatranský región tradične zásoboval dlhé desaťročia slovenský trh tými najkvalitnejšími zemiakmi. Po revolučnom období slovenský trh so zemiakmi ovládol dovoz zo zahraničia. Posledné roky sa našťastie presadzujú aj farmári zo západného Slovenska, ale tá najvyššia kvalita, hlavne na dlhé uskladnenie, sa dá dopestovať len v tradičných zemiakarských regiónoch Slovenska.
„Tohtoročná úroda sa ukazuje veľmi dobre, na našej výmere zozbierame odhadom cca 600 ton zemiakov, ktoré spracujeme a exkluzívne ponúkneme v predajniach Farmfoods slovenským spotrebiteľom,“ hovorí Ing. Milan Krajanec, konateľ AT Tatry a dodáva: „Sme hrdými pokračovateľmi zemiakovej tradície severného Slovenska a našu úrodu ponúkame iba slovenským odberateľom. Nami pestované odrody sú starostlivo vyberané pre dosiahnutie čo najlepšej kvality finálnych výrobkov. Aj keď sa najmä ekonomické podmienky pestovania zemiakov na Slovensku rok čo rok zhoršujú a zahraničná konkurencia je obrovská, stále sa nájde dosť Slovákov, ktorí si radšej priplatia za kvalitnejšie, chutnejšie produkty z našich zemiakov a uprednostnia domáce pred dovozom.“
„Spomedzi našich ponúkaných výrobkov sa najväčšej popularite tešia bryndzové, lekvárové a tvarohové pirohy z nášho vlastného zemiakového cesta. Veľmi obľúbené sú tiež domáce lokše a harule, ktoré chutia ako od starej mamy,“ dodáva výkonný riaditeľ Farmfoods Tomáš Németh.