Skip to content
+421 37 7784 070Hlohovecká 2, 951 41 Lužianky

Môj účet

Prihlásiť
Facebook page opens in new window
Naše Pole
odborný mesačník pre pestovateľov poľných plodín
Naše Pole
  • Úvod
  • O časopise
    • Informácie o časopise
    • Informácie pre inzerentov
    • Pokyny pre autorov
    • Archív
    • Zoznam autorov
  • Články
    • Buriny
    • Ekonomika
    • Choroby
    • Kukurica
    • Názor
    • Obilniny
    • Okopaniny
    • Olejniny
    • Reportáž
    • Spravodajstvo
    • Strukoviny
    • Škodcovia
    • Špeciálne plodiny
    • Technika
    • Téma
    • TTP a krmoviny
    • Pôda
    • Výživa
    • Zelenina
    • Iné
  • Aktuálne číslo
  • Kontakty
  • Obchod
  • Videozóna
    • Farmy, ktoré majú čo ukázať
    • Partneri poľnohospodárov
    • Podujatia
€0.000

KošíkPokladňa

  • V košíku nemáte žiadne produkty.

Medzisúčet: €0.00

KošíkPokladňa

Search:
  • Úvod
  • O časopise
    • Informácie o časopise
    • Informácie pre inzerentov
    • Pokyny pre autorov
    • Archív
    • Zoznam autorov
  • Články
    • Buriny
    • Ekonomika
    • Choroby
    • Kukurica
    • Názor
    • Obilniny
    • Okopaniny
    • Olejniny
    • Reportáž
    • Spravodajstvo
    • Strukoviny
    • Škodcovia
    • Špeciálne plodiny
    • Technika
    • Téma
    • TTP a krmoviny
    • Pôda
    • Výživa
    • Zelenina
    • Iné
  • Aktuálne číslo
  • Kontakty
  • Obchod
  • Videozóna
    • Farmy, ktoré majú čo ukázať
    • Partneri poľnohospodárov
    • Podujatia

Výživa

You are here:
  1. Home
  2. Výživa
feb252021

Hrach siaty (Pisum sativum L.)- pestovanie, ochrana a využitie

Buriny, Choroby, Škodcovia, Strukoviny, Výživa25. februára 2021

Hrach siaty patrí k najstarším kultúrnym plodinám. Genetickým centrom hrachu siateho je Etiópia, oblasť Stredozemného mora a Stredná Ázia. Do Európy sa dostal cez Taliansko a rozšíril sa tu pravdepodobne  až…

feb222021

Odborná polemika na tému: Dilema v označovaní živín vo forme kysličníkov

Výživa22. februára 2021

I napriek tomu, že obsah živín v systéme „pôda – hnojivo – rastlina“ sa nachádza vo forme prvkov, iónov a zlúčenín, naďalej obsah živín vyjadrujeme v kysličníkoch, čo je v rozpore so skutkovým  stavom.…

feb182021

Pôdne vlastnosti verzus dlhodobé hnojenie

Výživa18. februára 2021

Pôdne vlastnosti patria medzi najdôležitejšie charakteristiky stanovišťa. Sú výsledkom pôdotvorných faktorov, z ktorých materská hornina patrí k najvýznamnejším. Ostatné faktory – klíma, organizmy, čas, reliéf – sa podieľajú na ďalšom formovaní…

feb82021

Odborná polemika na tému: Dusičnany verzus amoniak

Výživa8. februára 2021

I napriek tomu, že osobne som mnohokrát charakterizoval rozdiely medzi jednotlivými chemickými formami dusíka, ktoré boli zverejnené v časopise Naše pole, sústavne sa stretávame s kontroverznými názormi. Pred viac ako 80 rokmi otec…

jan142021

Trvalá udržateľnosť súčasných systémov hospodárenia na pôde

Pôda, Výživa14. januára 2021

Vzhľadom k predpokladaným zmenám klímy v nasledujúcich rokoch, je potrebné už teraz postupne meniť niektoré, doteraz bežne používané agrotechnické postupy pri pestovaní poľných plodín. Rozhodujúce bude, či dokážeme udržať a pokiaľ možno aj…

dec222020

Zinok, kľúčový prvok vo výžive kukurice siatej

Kukurica, Výživa22. decembra 2020

Z hľadiska výživy kukurice siatej mikroelementmi je známe, že kukurica veľmi dobre reaguje na hnojenie meďou a zinkom. Dobre na hnojenie bórom, molybdénom, mangánom a železom. Hnojenie inými mikroelementmi je…

dec32020

Nároky plodín na draslík, vápnik, síru a mikroelementy

Výživa3. decembra 2020

 Draslík v pôde a v rastline Obsah celkového draslíka v pôde je v rozpätí od 0,1 do 4,0 %  a v rastlinách 0,2 – 7,5 %. Pre rastliny je prístupný a prijateľný draslík, ktorý je prítomný v…

okt202020

Digestát vo výžive a hnojení repky

Olejniny, Výživa20. októbra 2020

Digestát je definovaný ako organické hnojivo, ktoré vzniká anaeróbnou fermentáciou pri výrobe biolplynu. Je to hnojivo so (super) rýchlo sa uvoľňujúcim dusíkom. Pomer C : N je nižší ako 10.…

sep82020

Obranné mechanizmy odolnosti rastlín na amoniakálnu toxicitu

Iné, Výživa8. septembra 2020

Zvýšená koncentrácia amoniaku, ktorá presahuje fyziologické limity je toxická nie iba pre živočíšne bunky, ale aj pre rastliny, preto pestovateľ pri aplikácii amoniakálnych hnojív a močoviny musí rátať s týmto fenoménom.  …

aug52020

Pestovatelia nedoceňujú význam fosforu vo výžive plodín

Výživa5. augusta 2020

Z prehľadu štatistických informácií ÚKSÚP-u o aplikácii priemyselných hnojív vo vegetačnom ročníku 2010 – 2011 vyplýva poznatok o nedostatočnom zabezpečení fosforečnej výživy pestovaných plodín. Dlhodobý trend nízkych dávok fosforu v…

←1
23
…45678→
OBJEDNAŤ PREDPLATNÉ
KALENDÁR PODUJATÍ
VÝBER MESIACAAktuálny mesiac
januárfebruármarecaprílmájjúnjúlaugustseptemberoktóbernovemberdecember

20232024202520262027

júl, 2025

Žiadna udalosť

Počasie
iMeteo.sk
Najnovšie články
  • Modernizácia systému finacovania poľnohospodárstva s otáznikmi
  • Agronomický význam dážďoviek
  • Ako novú víziu pre európske poľnohospodárstvo vidí slovenský agrosektor
  • Spoločnosti TAFE a AGCO dosiahli komplexné urovnanie týkajúce sa práv na značku, obchodných záležitostí a vlastníctva akcií
  • Šalvia lekárska – pestovaná liečivá a dekoratívna rastlina
Kontakt

Naše pole, s.r.o.
Hlohovecká 2
951 41 Lužianky

tel./fax: +421 37 7784 070
e-mail: [email protected]

Mohlo by vás zaujímať
  • Môj účet
  • Predplatné
  • Všeobecné obchodné podmienky
  • Ochrana osobných údajov
  • Zásady používania súborov cookie (EÚ)

©Naše pole 2019. Všetky práva vyhradené.

Go to Top
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Pre ukladanie, alebo prístup k informáciám ohľadne vášho zariadenia používame technológie cookies. Tieto dáta zbierame za účelom zlepšenia uzívateľského zážitku z webu a pre zobrazovanie prispôsobených reklám. Vašim súhlasom nám umožníte spracovať dáta ohľadne správania sa pri prehliadaní a o unikátných návštevách. Nesúhlas, alebo stiahnutie súhlasu s cookies môže mať negatívny dopad na určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Tieto cookies sú nevyhnutné pre správnu funkcionalitu stránky a z legislatvneho hľadiska si nevyžadujú váš súhlas, keďže bez nich by bol web nefunkčný.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistické
Tieto cookies sa využívajú výhradne pre zostavovanie štatistík o návšetevnosti. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketingové
Tieto cookies sú nevyhnutné pre vytvorenie používateľských profilov, na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke prípadne na viacerých webových stránkach pre marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title} {title} {title}
X