Skip to content
+421 37 7784 070Hlohovecká 2, 951 41 Lužianky

Môj účet

Prihlásiť
Facebook page opens in new window
Naše Pole
odborný mesačník pre pestovateľov poľných plodín
Naše Pole
  • Úvod
  • O časopise
    • Informácie o časopise
    • Informácie pre inzerentov
    • Pokyny pre autorov
    • Archív
    • Zoznam autorov
  • Články
    • Buriny
    • Ekonomika
    • Choroby
    • Kukurica
    • Názor
    • Obilniny
    • Okopaniny
    • Olejniny
    • Reportáž
    • Spravodajstvo
    • Strukoviny
    • Škodcovia
    • Špeciálne plodiny
    • Technika
    • Téma
    • TTP a krmoviny
    • Pôda
    • Výživa
    • Zelenina
    • Iné
  • Aktuálne číslo
  • Kontakty
  • Obchod
  • Videozóna
    • Farmy, ktoré majú čo ukázať
    • Partneri poľnohospodárov
    • Podujatia
€0.000

KošíkPokladňa

  • V košíku nemáte žiadne produkty.

Medzisúčet: €0.00

KošíkPokladňa

Search:
  • Úvod
  • O časopise
    • Informácie o časopise
    • Informácie pre inzerentov
    • Pokyny pre autorov
    • Archív
    • Zoznam autorov
  • Články
    • Buriny
    • Ekonomika
    • Choroby
    • Kukurica
    • Názor
    • Obilniny
    • Okopaniny
    • Olejniny
    • Reportáž
    • Spravodajstvo
    • Strukoviny
    • Škodcovia
    • Špeciálne plodiny
    • Technika
    • Téma
    • TTP a krmoviny
    • Pôda
    • Výživa
    • Zelenina
    • Iné
  • Aktuálne číslo
  • Kontakty
  • Obchod
  • Videozóna
    • Farmy, ktoré majú čo ukázať
    • Partneri poľnohospodárov
    • Podujatia

Články

Zobraziť všetkyAgrotechnikaBurinyChorobyEkonomikaInéInzerciaKukuricaNázorObilninyOkopaninyOlejninyPôdaReportážRozhovorŠkodcoviaŠpeciálne plodinySpravodajstvoStrukovinyTechnikaTémaTTP a krmovinyVýživaZelenina
dec202021

Odborná polemika na tému: Mikroelementy v pôde a v rastline

Výživa20. decembra 2021

Koncentrácia mikroelementov v pôde a v rastline je daná ich obsahom v pôde a intenzitou hnojenia mikroživinami. Na Slovensku najväčší rozsah plôch orných pôd, vyznačujúcich sa deficitom, pripadá na bór (46,19 %), molybdén (46,26 %)…

dec172021

Listová výživa a stimulácia jačmeňa jarného

Obilniny, Výživa17. decembra 2021

Listové prípravky sú až na malé výnimky aplikované v kvapalnej forme a skoro vždy sa ich snažíme kombinovať s nejakým ďalším postrekom, aby sa znížili náklady na aplikáciu. Nosný termín postrekov je…

dec132021

Odborná polemika na tému: Hnojenie organickými hospodárskymi hnojivami

Výživa13. decembra 2021

Organické hnojivá vykazujú nezastupiteľnú funkciu ako zdroj minerálnych živín (najmä N a K), organických látok pre formovanie organickej hmoty (humusu), pôdnej štruktúry a zdroj uhlíka pre pôdne mikroorganizmy a čiastočne i rastliny. Okrem…

dec62021

Odborná polemika na tému: Charakteristika termínov aplikácie hnojív

Výživa6. decembra 2021

Z hľadiska časovej aplikácie hnojív poznáme základné hnojenie a prihnojovanie porastov počas vegetácie. Charakteristika jednotlivých foriem aplikácie hnojív: Základné hnojenie sa uskutočňuje pred výsevom osiva. V prípade ozimín s ohľadom na zásobu prístupného dusíku…

nov292021

Odborná polemika na tému: Praktické aspekty listovej výživy

Výživa29. novembra 2021

Pri aplikácii hnojiva je potrebné rešpektovať podmienky aktuálneho počasia (najmä teplo a vlhkosť), je žiaduce, aby minimálne tri dni po aplikácii hnojiva nepršalo. Najvhodnejšia teplota pre aplikáciu hnojiva je okolo 15 –…

nov222021

Odborná polemika na tému: Výhody a nevýhody foliárnej aplikácie hnojív

Výživa22. novembra 2021

Pod pojmom listovej alebo mimo koreňovej výživy rozumieme príjem a akumuláciu živín aplikovaných (spravidla postrekom) vo forme vodných roztokov živín (kvapalné alebo gélové hnojivo) na nadzemné orgány rastlín. I napriek tomu, že…

nov192021

Uplatnenie a aplikovanie sekundárnych zdrojov živín

Výživa19. novembra 2021

V ostatných rokoch  pozorujeme zvyšujúci sa podiel sekundárnych zdrojov živín aplikovaných do pôdy. Neznalosť danej problematiky miestami prináša aj negatívne reakcie občanov, ktorým v blízkosti ich obydlí sa sekundárne zdroje živín aplikujú,…

nov152021

Odborná polemika na tému: Vzájomná interakcia živín a pôdnej reakcie

Výživa15. novembra 2021

Priemyselné hnojivá sú zložené z chemicky vo vode rozpustných neutrálnych solí. Živiny dodané hnojivom do pôdy podliehajú disociácii (tvorbe iónov) a následnej sorpcii (výmennej, chemickej, biologickej) a prechodu do pôdneho roztoku. V kontakte s koreňmi…

nov82021

Odborná polemika na tému: Fenomén asimilácie živín

Výživa8. novembra 2021

Asimilácia živín predstavuje enzymatickú transformáciu anorganických atómov, iónov a molekúl na organické radikály a ich zabudovanie do štruktúry organických zlúčenín. Zložitý proces premeny atómov a iónov je integrálnou súčasťou príjmu živín,…

nov22021

Odborná polemika na tému: Základné paradigmy výživy plodín

Výživa2. novembra 2021

Výživa plodín je striktne minerálna, platí to ako pre formy dusíka (NO3–, NH4+), fosforu (H2PO4– a HPO42-), síry (SO42-), tak i pre uhlík (CO2 a HCO3–). Naproti tomu mnohé organické látky…

←123456…
7
8→
OBJEDNAŤ PREDPLATNÉ
KALENDÁR PODUJATÍ
VÝBER MESIACAAktuálny mesiac
januárfebruármarecaprílmájjúnjúlaugustseptemberoktóbernovemberdecember

20232024202520262027

jún, 2025

Farmársky deň vo VAŽCI 2025

26jún9:0015:00Farmársky deň vo VAŽCI 2025Biofarma KRIVÁŇ, Važec

Detaily podujatia

Detaily podujatia

Čas

(štvrtok) 9:00 - 15:00

Miesto

Biofarma KRIVÁŇ, Važec

Kontaktné informácie

Ing. Slavomír Cehula, tel.: +421 919 232 673, [email protected]

KalendárGoogleCal

Počasie
iMeteo.sk
Najnovšie články
  • Efektívne technológie od spoločnosti AM – AGRO
  • Deň poľa v Nevericiach v znamení zaujímavých noviniek
  • Zemiaky majú opäť zelenú. Minister Takáč privítal novú úrodu na 21. ročníku Dňa zemiakového poľa
  • Ochrana proti vektorom na repe cukrovej
  • Komplexná prehliadka ozimných obilnín a repky v Žemberovciach
Kontakt

Naše pole, s.r.o.
Hlohovecká 2
951 41 Lužianky

tel./fax: +421 37 7784 070
e-mail: [email protected]

Mohlo by vás zaujímať
  • Môj účet
  • Predplatné
  • Všeobecné obchodné podmienky
  • Ochrana osobných údajov
  • Zásady používania súborov cookie (EÚ)

©Naše pole 2019. Všetky práva vyhradené.

Go to Top
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Pre ukladanie, alebo prístup k informáciám ohľadne vášho zariadenia používame technológie cookies. Tieto dáta zbierame za účelom zlepšenia uzívateľského zážitku z webu a pre zobrazovanie prispôsobených reklám. Vašim súhlasom nám umožníte spracovať dáta ohľadne správania sa pri prehliadaní a o unikátných návštevách. Nesúhlas, alebo stiahnutie súhlasu s cookies môže mať negatívny dopad na určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Tieto cookies sú nevyhnutné pre správnu funkcionalitu stránky a z legislatvneho hľadiska si nevyžadujú váš súhlas, keďže bez nich by bol web nefunkčný.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistické
Tieto cookies sa využívajú výhradne pre zostavovanie štatistík o návšetevnosti. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketingové
Tieto cookies sú nevyhnutné pre vytvorenie používateľských profilov, na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke prípadne na viacerých webových stránkach pre marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title} {title} {title}
X